Alonso gaat voor drie titels op rij

Peterselieman

Aan de vooravond van het nieuwe Formule 1-seizoen heeft Ferrari-rijder Fernando Alonso zichzelf en zijn concurrenten op scherp gezet. De Spanjaard wil wraak voor het mislopen van de wereldtitel vorig seizoen en wil daarom drie kampioenschappen op rij gaan winnen.

"Ik wil in 2011 revanche voor vorig jaar. De wereldtitel is aan het einde van dit seizoen van mij en dat zal ook zo zijn in 2012, 2013 en de volgende jaren," zei Alonso in de Duitse media. Hij liep vorig jaar in de laatste race in Abu Dhabi de titel mis na een verkeerde pitstopstrategie. "Ik heb er twee, drie dagen mee gezeten en ik heb er nieuwe motivatie uit gehaald. Ik rijd voor Ferrari en dan is het een ongeschreven wet dat je moet winnen."

Alonso is zeer tevreden over het verloop van de wintertests. "Gemiddeld hebben we honderd ronden per dag kunnen doen en dat geeft aan dat de auto betrouwbaar is. Dat is een heel belangrijke eigenschap voor een nieuwe auto. We zijn in goed in vorm, komen met vertrouwen naar Melbourne en gaan voor de winst."