UEFA erkent hoge prijs voor tickets

Olga Kroeders

De Champions League-finale van dit jaar kost de gemiddelde bezoeker minimaal 178 euro. Een 'niet briljante' prijs erkende UEFA-voorzitter Michel Platini.

De prijzen voor een kaartje voor de finale van het kampioenenbal worden niet aangepast. Dat liet de UEFA vandaag weten. Een plekje bij de finale op 28 mei in het Wembley Stadium kost de bezoeker 178 euro minimaal. Hier komen echter nog administratiekosten bij.

UEFA-voorzitter Platini reageerde op de hoge ticketprijzen die oplopen tot 350 euro tegenover L'Equipe. "het is goed dat we er op zijn gewezen en we gaan er in de toekomst weer naar kijken", aldus de Fransman die toegaf dat de prijzen "niet briljant" waren.

De UEFA verwacht maar liefst zestig miljoen euro om te zetten aan de kaartjes. De tickets zullen niet in prijs worden verlaagd door de uitspraak van de voorzitter. "De prijzen zullen niet veranderen", aldus UEFA-secretaris Gianni Infantino in de media. "De kaartverkoop is al begonnen en de voorzitter heeft enkel zijn mening gegeven."