McLaren kiest toch voor andere uitlaat

Jeffrey

McLaren heeft er op het laatste moment toch nog voor gekozen om van uitlaat te veranderen voor de Grand Prix van Australië. Het nieuwe uitlaatsysteem wat tijdens de tests al werd gebruikt moet voor meer neerwaartse druk zorgen.

Omdat de echte topsnelheid nog ontbrak bij het Britse team hebben ze besloten de auto nog wat aanpassingen mee te geven. "Deze veranderingen moeten bij elkaar meer dan een seconde opleveren", aldus Martin Whitmarsh, teambaas van McLaren. "We hopen dat de risico's die we hebben genomen, goed uitpakken en dat we competitief zullen zijn in Australië."

Het uitlaatsysteem zal worden vervangen door een simpele uitvoering. "Afgelopen winter zijn veel teams met vrij extreme uitlaten gekomen. Wij hadden zelf ook een redelijk vernieuwend ontwerp, maar die leverde naar mijn idee te weinig op." Het oude systeem zou de warme uitlaatgassen meerdere kanten opsturen, dit zou voor meer downforce zorgen. "Het idee was goed, maar het was nog niet voldoende uitgewerkt om ermee te kunnen racen. We hebben daarom een stap terug gedaan op dit vlak."

Ook zal er nog voor de Grand Prix in Australië een nieuwe vloer in de auto komen.