Hacker verhelpt account bug Rift

Mday

Een vriendelijke hacker genaamd ManWitDaPlan heeft Trion Worlds, ontwikkelaar van de MMO Rift, geattendeerd op een subtiele bug met betrekking tot de accountvalidatie van de game. Volgens zowel Trion als de hacker zou via deze bug de veiligheid van speler-accounts te omzeilen zijn.

Het lek is momenteel gedicht, en er zijn geen spelers de dupe en ook geen gegevens gelekt. Trion Worlds heeft echter volgens een bericht op het forum nog steeds te kampen met andere pogingen tot accounthacking. Volgens de ontwikkelaar is maar liefst 1 procent van de Rift-spelers te pakken genomen. "Echter, één procent van een verrassend hoog aantal spelers is nog steeds een flinke hoeveelheid." Aldus Rift executive producer Scot Hartsman. "Het is belangrijk om te onthouden, ondanks het onlangs gedichte lek, dat er nog steeds hackers en botnets account- en paswoordcombinaties uitproberen middels gehackte websites of gegevens vanuit andere MMO's."

Rift heeft desondanks lovende kritieken gehad. Ons vermoeden dat Rift wellicht een te groot risico heeft genomen door veel op samenspel in te zetten, blijkt tot nu toe ongegrond.

rift