Vorm: "Spanje of Duitsland trekt me wel"

André

PSV wist gistermiddag met 1-0 te winnen van FC Utrecht. Mede dankzij FC Utrecht-doelman Michel Vorm scoorden de Einhovenaren maar één keer. Hij hield zijn team meerderde malen op de been en kon met een goed gevoel van het veld stappen.

Vorm is op dit moment ook eerste keeper bij Oranje vanwege de blessure van eerste keus Maarten Stekelenburg. Dit maakt hem echter niet zenuwachtig. "Ik zit natuurlijk al twee jaar bij de selectie en dan houd je in je achterhoofd dat je er moet staan als er iets met Maarten gebeurt. Als ik in Hongarije of in de ArenA onder de lat sta, zal ik gewoon doen wat ik altijd doe. Ik ben een vrij nuchtere jongen."

Naar eigen zeggen is de keeper van Utrecht wel toe aan een stapje hogerop. "Ik heb na dit seizoen nog een contract van een jaar bij FC Utrecht en ik heb niet de intentie om te verlengen. Ik ben nu 27, heb meer dan 150 wedstrijden in het eerste gespeeld en de nodige interlands met Oranje achter de rug. Ik ga niet weg voor de eerste de beste club, maar ik ga ervan uit dat er nog wel wat gaat gebeuren. Het is tegenwoordig moeilijk voor een keeper om een transfer te maken, vooral vanwege de financiële situatie bij de clubs. Op dit moment is er nog niks concreet, maar ik blijf gewoon mijn uiterste best doen. Mijn voorkeur gaat uit naar een buitenlandse club, het liefst in Spanje of Duitsland."