'Australië kan F1-race na 2011 kwijtraken'

Peterselieman

Formule 1-baas Bernie Ecclestone zei vorige week nog dat hij Australië graag op de F1-kalender zou willen behouden, maar nu stelt de Brit dat Melbourne na dit jaar wel eens van de kalender kan gaan verdwijnen. Dit om ruimte op de kalender te maken voor de race in Austin en Rusland.

De Formule 1-kalender zou dit seizoen uit twintig races bestaan, een aantal dat door Ecclestone als maximum wordt gezien. Door het afhaken van Bahrein zijn het er voorlopig negentien. "We moeten waarschijnlijk twee races kwijt om Austin en Rusland in te kunnen passen. De Australiërs zeggen dat ze geen race willen. Als ze van de kalender af willen dan kan dat en de volgende zal mogelijk een van de races in Spanje zijn. We wisselen al af in Duitsland en misschien kan dat ook in Spanje," zei de Brit tegen UK Express.

Of Australië ook daadwerkelijk van de kalender wordt gehaald hangt af van de staat Victoria die moet besluiten of er voor de race financiële middelen beschikbaar gesteld worden of dat de geldkraan dichtgedraaid wordt.