Toch Bad Santa 2 voor Thornton

CoJackso

Het lijkt erop dat Bad Santa 2 eraan zit te komen. Billy Bob Thornton is in onderhandeling met producent The Weinstein Company voor de hoofdrol van drankzuchtige kerstman en inbreker Willie. Geruchten over een vervolg op de keiharde kerstkomedie Bad Santa doen al de ronde sinds de film in 2003 uitkwam.

"Wij vinden het een kerstklassieker voor 18 jaar en ouder", zegt een medewerker van de Weinstein Company tegen de Amerikaanse filmsite The Wrap. "Iedereen vindt het personage van Billy Bob geweldig en hij is zelf ook heel enthousiast over de onderhandelingen."

De 55-jarige Thornton heeft er zelf nooit een geheim van gemaakt graag een vervolg op Bad Santa te willen maken. Zijn Willie beschouwt hij nog altijd als één van zijn favoriete personages. The Weinstein Company liet in december weten dat Bad Santa een grote kanshebbers was voor een vervolgfilm.

Het is nog niet bekend of andere castleden weer van de partij zullen zijn en of Terry Zwigoff terugkeert als regisseur. Ook is het nog onbekend wanneer de opnames van start moeten gaan.


Thornton terug als 'Bad Santa' (Foto: Novum)