Opnames 'The Hobbit' zijn gestart

CoJackso

De opnames van The Hobbit zijn eindelijk begonnen in Nieuw-Zeeland. Dit werd afgelopen zondag bekendgemaakt door regisseur/producent Peter Jackson, en filmstudio's MGM en New Line. Jackson gaat zijn twee films de komende 14 maanden in 3D opnemen in Nieuw-Zeeland.

Oorspronkelijk zouden de opnames al in februari starten, maar doordat Jackson plotseling werd opgenomen in het ziekenhuis, was er wederom sprake van vertraging. De laatste paar maanden werden alleen mogelijke titels voor de film vrijgegeven. Producent New Line denkt hierbij aan ‘The Hobbit: There and Back Again' en ‘The Hobbit: An Unexpected Journey'.

De verfilming van het boek van J.R.R. Tolkien heeft al vele keren vertraging opgelopen. Zo was er de rechtszaak die ging over de winstverdeling van The Lord of the Rings. Ook zou regisseur Guillermo del Toro de film oorspronkelijk regisseren, maar door de vertragingen was hij genoodzaakt om het project te verlaten. Daarnaast had met name producent MGM moeite om de financiering rond te krijgen en waren er problemen met de vakbonden in Nieuw-Zeeland. Uiteindelijk werd dit conflict opgelost, en wordt de film toch opgenomen in Nieuw-Zeeland.

In The Hobbit speelt nieuwkomer Martin Freeman de hoofdrol als Bilbo Balings. Andere rollen zijn er voor ‘veteranen' als Andy Serkis, Elijah Wood, Ian McKellen, Orlando Bloom, Christopher Lee en Cate Blanchett. Hoe deze rollen worden verweven in dit verhaal, is nog onbekend. Bekende namen die verder aan de cast zijn toegevoegd zijn James Nesbitt als Bofur, en Saoirse Ronan als Itaril. Ook andere medewerkers die een belangrijke rol hebben gehad bij de totstandkoming van The Lord of the Rings komen terug bij de verfilming van The Hobbit. Zo zullen de special effects wederom worden verzorgd door Weta Digital en ook componist Howard Shore lijkt weer eenzelfde visie te delen met regisseur Peter Jackson.

Het verhaal in The Hobbit speelt zich zo'n 60 jaar voor de gebeurtenissen uit The Lord of the Rings af. Het draait hierbij om de hobbit Bilbo Balings, die in dit verhaal op reis gaat om een schat te zoeken die bewaakt wordt door de draak Smaug. Bilbo wordt tijdens zijn reis bijgestaan door Gandalf en een aantal dwergen. Tijdens de reis vindt Bilbo de ring, die met name in The Lord of the Rings een prominente rol gaat spelen. De verwachting is dat het eerste deel van dit tweeluik eind 2012 in de bioscopen gaat draaien; het tweede deel volgt 12 maanden later.

Midden-Aarde
Opnames van 'The Hobbit' zijn gestart