Blizzard: 'Diablo 3 kan WoW-publiek 'kannibaliseren''

Mday

Frank Pearce van Blizzard heeft in een interview met Gamesutra gezegd dat Diablo 3 in staat is om wat publiek van World of Warcraft af te snoepen.

Titan, de volgende MMO van Blizzard, werd ook genoemd als mogelijke 'kannibaal', maar Diablo 3 zou redelijkerwijs eerder kunnen verschijnen dan Titan.

De term 'kannibaliseren' had te maken met het feit dat ze dan concurreren met hun eigen games. Volgens Pearce kan Diablo 3 de WoW-spelers aanspreken omdat het dezelfde 'feel' heeft. "Het is niet precies hetzelfde, maar wel dat RPG-gevoel. Voor ons is het belangrijk om te realiseren dat er ooit een game zal komen die World Of Warcraft-spelers gaat kannibaliseren. Daarom moeten wij dat met onze eigen games doen in plaats van iemand anders. Zo blijven ze nog steeds een Blizzard-klant."

Hoewel er telkens wordt gezegd dat WoW en Titan goed naast elkaar kunnen bestaan, heeft Pearce niet ontkend dat de beste medewerkers worden overgeheveld naar het nieuwe project. "Het is belangrijk om een solide opvolgingsplan klaar te hebben staan." Ook zei Pearce dat 10 jaar werken aan  World of Warcraft misschien wat te veel gevraagd is van een medewerker.