Dani Alves: "Barça kan de treble winnen"

Niels (DerMeister)

Dani Alves droomt ervan om met FC Barcelona de treble te winnen. De vleugelverdediger wil echter niet te ver vooruit kijken.

"We kijken alleen uit naar de volgende wedstrijd en we willen in alle competities zo ver mogelijk komen. Het wordt moeilijk om opnieuw de treble te winnen, maar onmogelijk is het niet", zegt Alves in El Mundo Deportivo. Barcelona won de drie hoofdprijzen in het seizoen 2008-2009. Vorig seizoen werd dat kunststukje herhaald door Inter.

Alves en Barcelona hebben in de competitie vijf punten meer dan Real Madrid. "Maar het is niet makkelijk om eerste te worden. Als we punten laten liggen, wordt dat meteen afgestraft. We moeten geconcentreerd blijven om niet in de problemen te komen."

Barça staat binnenkort in de finale van de Copa del Rey tegenover de Madrilenen en in de Champions League kunnen beide rivalen elkaar tegenkomen in de halve finale. De Catalanen moeten eerst afrekenen met Shakhtar Donetsk. Real Madrid speelt tegen het Tottenham Hotspur van Rafaël van der Vaart.