[Upd] Robben zegt af voor Oranje

Peterselieman

Arjen Robben meldt zich maandag gewoon bij het Nederlands elftal. De vleugelaanvaller van Bayern München viel zaterdag in de uitwedstrijd tegen Freiburg (1-2 winst) al na een half uur geblesseerd uit. Gelukkig voor Bayern en Robben blijkt de blessure mee te vallen. Dat meldt de Duitse club op zijn website.

Robben voelde na een sprint pijn in de liesstreek en liet zich uit voorzorg wisselen. De 27-jarige aanvaller heeft een lichte spierverrekking overgehouden aan de actie. Robben viel afgelopen week in de Champions Leaguewedstrijd tegen Internazionale ook al vroegtijdig uit, maar trainer Louis van Gaal achtte hem fit genoeg voor het treffen met Freiburg.

Hij kan gewoon meespelen bij de EK-kwalificatiewedstrijden van het Nederlands elftal. Oranje speelt op 25 en 29 maart twee duels tegen Hongarije. Robben behoort voor het eerst sinds het WK weer tot de selectie van bondscoach Bert van Marwijk. Na het toernooi in Zuid-Afrika kampte de aanvaller lange tijd met een hamstringblessure.

Update 22:29 uur

Arjen Robben zal zich maandag toch niet melden bij het Nederlands elftal. De aanvaller van Bayern besloot na terugkeer in München toch af te zien van het spelen voor Oranje om een mogelijk zwaardere blessure te voorkomen.


Blessure Robben valt mee (Foto: Novum)