Details multiplayer Duke Nukem

wc-eend

Er zijn scans van het blad Official Xbox Magazine opgedoken met daarop de details voor de multiplayer van Duke Nukem Forever. Er zullen volgens de scans vier verschillende modi zijn. Elke modus zal vier tegen vier spelers zijn op de Xbox 360 en elke duke zal een rood of blauw shirt dragen om zijn team kenbaar te maken.

De vier modi in het spel zullen zijn: Dukematch, Team Dukematch, Capture the Babe (Capture the Flag) en Hail to the King (King of the Hill). Bij Capture the Babe pak je in plaats van een vlag een knappe jongedame die je terug naar je basis moet brengen. Natuurlijk wil deze dame niet mee en kan ze onderweg nogal lastig worden soms.

Bij de release van het spel zullen er tien maps aanwezig zijn. Twee van de genoemde maps zijn Morning Wood en Dukeburger. Van Morning Wood zagen we al eerder screenshots en Dukeburger is een remake vol met miniatuur Duke Nukems. De kleinere versies doen ook minder schade, maar 10% van de normale waarden. Gelukkig kan je ook steroïden innemen waardoor je sneller kan rennen en mensen kan doden met één vuistslag. Wapens gebruiken is dan weer niet mogelijk als je steroïden inneemt.

De jetpack zal weer aanwezig zijn in het spel maar alleen in de multiplayer. Daarnaast beschikken we ook nog eens over een pistool, shotgun, ripper chaingun, pijpbommen, shrinker, RPG, railgun, devestator, freezer en trip bombs. Het zal mogelijk zijn om bommen aan vijanden en andere spelers te bevestigen.

Je zal tijdens het spelen twee primaire wapens kunnen dragen, bommen en dergelijke zijn secondaire wapens. Holoduke is ook bruikbaar en is ook te cloaken voor stealth kills. Het doden van tegenstanders zal je experience points opleveren en hoe specialer de dood, hoe meer punten je krijgt.

Duke Nukem Forever staat gepland voor 6 mei 2011. Scans worden niet geplaatst omdat deze mogelijk illegaal verkregen zijn.