FC Twente mist Ruiz ook tegen Excelsior

Sjors (Sj0rSz)

Bryan Ruiz kwakkelt nog altijd met zijn gezondheid. Vandaag maakte FC Twente, de werkgever van de Costa Ricaan, bekend dat de speler het duel tegen Excelsior vanaf de tribune zal bekijken.

Ruiz, die al enige tijd last heeft van zijn bovenbeen, speelde op 27 februari zijn laatste wedstrijd. Daarnaast is ook Douglas niet beschikbaar. De verdediger zit namelijk een schorsing uit.

Trainer Michel Preud'homme baalde enigszins van de slechte voorbereiding. "Vrijdagmiddag stond er een korte uitlooptraining op het programma en zaterdagmiddag werkten we de afsluitende training al weer af," aldus de oefenmeester, die in Excelsior een geduchte tegenstander ziet. "Ze hebben een bepaalde stijl van spelen en in eigen huis zijn ze moeilijk te bestrijden. Dat hebben we kunnen zien in de wedstrijd tegen PSV. Ze hebben zich onlangs goed versterkt met Roorda en De Graaf."

FC Twente was eerder deze week namelijk actief in het toernooi om de Europa League. De formatie verloor met 2-0 van Zenit St. Petersburg, maar de zege in Enschede (3-0) was voldoende voor plaatsing voor de kwartfinales.