Breukink: "Deze editie zo snel mogelijk vergeten"

Stefan (sportfreak)

Voor Rabobank verliep Milaan - San Remo vandaag teleurstellend. Volgens teammanager Erik Breukink moet de ploeg deze wedstrijd maar zo snel mogelijk vergeten.

Als eerste ging Sebastian Langeveld in de aanloop naar de beklimming van Le Manie onderuit in een grote valpartij. In de afdaling viel vervolgens Oscar Freire. Hij liep daarbij schade op aan zijn ketting en schoeisel. De Spanjaard verloor veel tijd, mede doordat ploegleider Nico Verhoeven werd opgehouden door een motor die onderuit was gegaan. Doordat Tom Leezer en Maarten Tjallingii besloten op Freire te wachten had Rabobank niemand meer vooraan.

"Juist op dat moment brak de koers los", aldus Breukink. "Het tweede peloton had een achterstand van ruim twee minuten voordat iedereen enige inzage in de situatie had. We hebben toen nog achtervolgd, maar van voren werd ook voluit doorgereden. Wil je nog een kans maken op de zege dan moet je voor de Cipressa terug zijn. Dat gebeurde niet. Tegen zoveel pech kun je niet op. Dit was de Wet van Murphy. Gelukkig lijken de blessures mee te vallen. Laten we deze Milaan - San Remo maar zo snel mogelijk vergeten."