[Premier League] Tottenham laat punten liggen

Olga Kroeders

Tottenham Hotspur heeft slechts een punt overgehouden aan het thuisduel met West Ham United. De Londense derby op White Hart Lane eindigde doelpuntloos: 0-0. De ploeg van trainer Harry Redknapp wist al drie competitiewedstrijden niet te winnen. Daarmee lijkt Tottenham de vierde plek te kunnen vergeten. Chelsea kan morgen het gat met Tottenham vergroten tot vijf punten.

Tottenham, dat met Rafael van der Vaart in de basis startte, was de betere ploeg in eigen huis. Al na drie minuten raakte aanvoerder Michael Dawson de lat. De ploeg zette meteen druk en kreeg goede mogelijkheden. Jermain Defoe, Luka Modric en Van der Vaart troffen echter geen doel. Aaron Lennon raakte de paal.

West Ham was slechts sporadisch gevaarlijk, voornamelijk via Carlton Cole. Gomes bleek echter een sta-in-de-weg voor de Engelse spits. Tottenham kwam na rust pas langzaam op gang. Kansen bleven lange tijd uit, tot het slotoffensief van de Spurs. Defoe en Roman Pavlyuchunko, die Van der Vaart na 72 minuten verving, waren ongelukkig in de afwerking.

Vijf minuten voor tijd was Gareth Bale het dichtst bij een treffer. Zijn vrije trap werd door West Ham-doelman Robert Green tegen de lat getikt. Door het puntenverlies blijft Tottenham vijfde in de Premier League.