Verbeek: "Geen geflatteerde zege"

donroyco

AZ won vrijdagavond met 3-1 in eigen huis van Vitesse. In de rust stond de club uit Alkmaar nog met 0-1 achter. "We hadden eerder de trekker moeten overhalen", vond ook Verbeek. "Vitesse was hier duidelijk niet voor de schoonheidsprijs naar toe gekomen", liet hij aan het ANP weten.

"Nu moesten we na de rust heel diep gaan om nog te winnen. We hebben het tempo omhoog gegooid en Vitesse min of meer kapot gespeeld. Het was erop en erover na onze gelijkmaker."
Simon Poulsen was met een assist en een doelpunt als invaller belangrijk. Dat erkende ook Verbeek, die zei dat Poulsen "de doorslag gaf."

"Simon is een oude linksbuiten, die door blessures zijn basisplaats als linksback in het elftal is kwijtgeraakt. Het is voor een trainer fijn dat je op de bank spelers hebt zitten, die iets extra's kunnen toevoegen aan je team. Poulsen benutte de ruimte die hij kreeg beter dan Klavan en Martens zorgde voor meer creativiteit op het middenveld", vervolgde Verbeek.

De trainer noemde het een verdiende zege. "En niet eens geflatteerd. We kunnen nu twee weken rustig achterover leunen. We blijven keurig op de vierde plaats. Dat is ook onze ambitie. We willen een ticket voor de Europa League pakken."