Rabobank en Freire gaan praten over contractverlenging

Frank (franklop)

Oscar Freire en Rabobank gaan samen om de tafel zitten om te praten over een hernieuwde contractverlenging. Het contract van de drievoudige wereldkampioen loopt aan het eind van het jaar af, maar de Spanjaard heeft aangegeven nog een jaar door te willen fietsen.

"Van Oscar zelf heb ik nog niks gehoord," zei ploegmanager Harold Knebel over het feit dat de 35-jarige Freire had aangegeven bij Rabobank verder te willen. "Wel staat vast dat we nog gaan praten. Ik sluit niet uit dat we dan toch weer overeenstemming bereiken. Want een ding staat met Oscar wel vast, het kan altijd en overal alle kanten op. Dat heeft wel zijn charmes en we hebben ermee leren leven."

Freire gaf afgelopen jaar aan dat 2011 zijn laatste seizoen zou zijn, maar daar kwam de Spanjaard al snel op terug.  Op zijn palmares staan onder drie keer het wereldkampioenschap, driemaal Milaan - San Remo en eenmaal de groene trui in de Tour de France.

"Oscar is een unieke renner, die van ons heel veel ruimte krijgt. Aan een renner met die kwaliteiten moet je niet willen sleutelen. Die aanpak bij ons is zo gegroeid en blijkt heel ideaal te zijn voor hem. Dat laat hij zelf ook vaak weten," besloot Knebel.