Ex-Ajacied Rosales naar Seattle Sounders

donroyco

Seattle Sounders heeft in de persoon van Mauro Rosales een vervanger gevonden voor Blaise N'Kufo. De voormalig FC Twente-spits liet vorige week zijn contract ontbinden. Ex-Ajacied Mauro Rosales moet N'Kufo gaan opvolgen en de Seattle Sounders van goals voorzien. Dat meldt Voetbal International vandaag.

De 30-jarige Argentijn komt over van het Chileense Antofagasta waar hij pas aan zijn eerste seizoen bezig was. Hiervoor speelde Rosales vier seizoenen bij River Plate in zijn geboorteland. Omdat Rosales geen spits is, is het niet helemaal de opvolger van N'Kufo te noemen, maar hij is wel degene die de lege plek opvult, die N'Kufo vorige week achterliet. Rosales speelde tussen 2004 en 2007 tweëenhalf seizoen voor Ajax en was in die tijd veelal de vaste rechtsbuiten van de Amsterdammers.

In zijn Eredivisieperiode ontbrak het Rosales vooral aan scorend vermogen. In 63 optredens scoorde hij slechts zes keer. Blaise N'Kufo weet nog niet of hij zijn actieve carrière voortzet of dat hij stopt. De lange Zwitser zou op termijn bij FC Twente in een andere functie kunnen terugkeren.