[WB] Kostelic wint ook wereldbeker slalom

Olga Kroeders

Ivica Kostelic heeft de wereldbeker slalom veilig gesteld. De Kroaat kwam bij de afsluitende wedstrijd in Lenzerheide niet in de buurt van het podium, maar had al genoeg punten vergaard. Kostelic hield Jean-Baptiste Grange achter zich, die bij de eerste run de finish niet haalde.

Kostelic won eerder al de wereldbeker algemeen en de wereldbeker combinatie. De 31-jarige skiër greep negen jaar geleden voor de laatste keer de wereldbeker slalom. Hij werd in zijn carrière regelmatig geteisterd door knie- en rugproblemen.

In Lenzerheide kon Kostelic niet imponeren. In de eerste run eindigde de Kroaat als dertiende. In de tweede run werd hij slechts 22e. De winst in Lenzerheide ging naar de Italiaanse Olympisch kampioen Giuliano Razzoli. De Oostenrijker Mario Matt eindigde als tweede, voor de Duitser Felix Neureuther die het podium compleet maakte.

Het wereldbekerklassement slalom ging met 478 punten naar Kostelic. De Fransman Grange, die eveneens geen punten pakte, eindigde als tweede met 442 punten. André Myhrer pakte brons met 423 punten. De Zweed moest winnen in Lenzerheide om Kostelic alsnog van de troon te stoten, maar werd zesde.