Details Dead Island duiken op

koei

De indrukwekkendste trailer van de afgelopen tijd is zonder twijfel de trailer van Dead Island. De trailer zegt alleen weinig over wat voor soort game het precies is. Hoewel zombies de hoofdrol spelen in de game, heeft het spel weinig weg van andere zombie-games zoals Resident Evil en Left 4 Dead, de game is namelijk een actie RPG met first person camera.

Het spel wordt een soort kruising tussen Fallout, Borderlands en Dead Rising en dat alles speelt zich af op een eiland waar je met vier spelers online co-op kunt gaan zombie-jagen. Het spel bevat alle basis RPG-elementen zoals klassen, quests, de mogelijkheid om wapens te kunnen maken en je kunt levels stijgen en daarmee nieuwe skills unlocken. De personages die de hoofdrol spelen in de trailer overlijden allemaal, maar vier andere hotelgasten overleven het drama en als één van hen kun je vervolgens aan het spel beginnen. Welk personage je ook kiest, je begint het spel altijd als gewone sterveling zonder enige gevechtservaring. Wapens zijn er niet voor handen dus je moet het doen met wat simpel slaan en schoppen en geïmproviseerde wapens. Deze wapens gaan overigens niet onbeperkt mee maar moeten regelmatig gerepareerd of vervangen worden.

De zombies kunnen op verschillende manieren aanvallen. Ze kunnen bijvoorbeeld schiet of slagwapens hebben. Deze zombies kun je stoppen door bijvoorbeeld kun benen of armen door te hakken. Gevaarlijker zijn de zelfmoord-zombies die met explosieven op je af komen rennen en die je dus van ver af al moet stoppen door er bijvoorbeeld een hakbijl in te gooien. De wapens zijn vooral erg realistisch. Je komt niet zomaar ergens een machinegeweer tegen op een vakantie-eiland, dus ook in Dead Island niet. Hooguit vind je ergens een pistool van een politie-agent waar met een beetje geluk nog wat kogels in zitten ook, maar zomaar ergens nieuwe kogels vinden is er niet bij. Alsof het nog niet duidelijk is dat Dead Island een erg groffe en bloederige game gaat worden, kun je met één van de personages ook nog eens op het hoofd van een zombie gaan stampen om deze te pletten.

Wanneer Dead Island in de winkels komt te liggen is nog niet bekend. Waarschijnlijk zal er ten tijde van de E3 meer bekend worden over wanneer de PlayStation 3-, Xbox 360- of PC-gamers met deze game aan de slag kunnen.