Jans laat boze Djuricic buiten selectie

Olga Kroeders

sc Heerenveen reist vandaag naar Almelo zonder middenvelder Filip Djuricic. De Serviër is door Ron Jans buiten de selectie gelaten, omdat hij donderdag boos de training verliet.

Djuricic lijkt niet te kunnen leven met de reserverol die hij de laatste weken had. ''Hij is boos en gefrustreerd en kan zich daardoor niet op het voetbal focussen. Het heeft geen zin hem nu te laten spelen'', aldus een realistische Ron Jans. Ook de geschorste Calvin Jong-A-Pin en de geblesseerden Viktor Elm en Milan Kopic zitten niet bij de selectie.

Jans ziet in Heracles-uit een cruciale wedstrijd in de strijd om de play-offs. ''Als we niet winnen wordt het wel heel lastig om ons voor de play-offs te plaatsen', vertelt Jans op de officiële clubwebsite. ''We hebben het niet meer in eigen hand. We staan nog in het linkerrijtje, maar wel met een hele kudde achter ons. De boodschap is duidelijk. We kunnen niet meer naar anderen kijken, maar moeten zaterdag zelf winnen. Je moet nu een wedstrijd neerzetten waar je een goed gevoel aan overhoudt. Een gevoel dat je mee kunt nemen naar de volgende wedstrijd.''