Toivonen: ''Wij kunnen de Europa League winnen''

Jeffrey

''Alles is mogelijk'', zegt PSV-aanvaller Ola Toivonen over de kwartfinale tegen Benfica. ''Ook dat we de Europa League kunnen winnen.''

Het optimisme bij PSV is erg groot, na de uitschakeling van Glasgow Rangers. Door de gouden uitgoal van Jeremain Lens (0-1) ging PSV ten koste van de Schotten door naar de kwartfinale. Ook Atiba Hutchinson, die in Glasgow aan rood ontsnapte bij een handsbal op de doellijn, is vol goede moed: ''Vanaf nu kan alles...'', aldus de Canadees in het Algemeen Dagblad.

Rutten is iets voorzichtiger in zijn Europese dromen. ''Het is een voorwaarde dat iedereen fit blijft. Dan is er veel mogelijk. Maar er moeten niet te veel spelers wegvallen. Dat we er voor gaan, is duidelijk. We kunnen het niet verkopen aan de supporters om tegen Benfica enkele van de favoriete voetballers uit het elftal te laten'', is de trainer duidelijk.

Voor het eerst in jaren wordt het Nederlandse voetbal weer eens door twee teams vertegenwoordigd in de kwartfinales van de Europa League. In 2002 gebeurde dit voor het laatst toen PSV en Feyenoord tegen elkaar stonden. De Rotterdammers wonnen het toernooi uiteindelijk.