Del Potro naar kwartfinale Indian Wells

Jeffrey

Juan Martin del Potro heeft de kwartfinale van het Masterstoernooi in Indian Wells bereikt. De Argentijnse tennisser, in januari 2010 nog nummer vier van de wereld, klopte Philipp Kohlschreiber (32): 7-6 (3), 7-6 (7). Del Potro staat momenteel negentigste op de wereldranglijst nadat hij het grootste deel van vorig jaar met een polsblessure kampte.

In de eerste set bleven Del Potro en Kohlschreiber op hun eigen opslag gemakkelijk overeind, waardoor een tiebreak nodig was. Daarin was 'Delpo' met agressief spel wel direct succesvol en de Argentijn trok met 7-3 aan het langste eind.

Gedreven door zijn succes brak Del Potro Kohlschreiber ook direct in de tweede set, maar vanaf 4-1 stokte de voortgang van de Argentijn. Kohlschreiber brak terug en ook de tweede set ging opnieuw op een tiebreak af. Daarin leek de Duitser de stand gelijk te trekken. Vanaf 6-3 liet hij echter drie setpunten onbenut en moest op het tweede matchpunt van Del Potro capituleren: 9-7.

In de kwartfinale vindt Del Potro Tommy Robredo aan de andere kant van het net. De als 25e geplaatste Spanjaard had geen enkele moeite met Sam Querrey. De Amerikaan (21) won maar vier games: 6-1, 6-3.


Del Potro naar kwartfinale Indian Wells (Foto: Novum)