Iwema: "Start seizoen met achterstand"

Peterselieman

Jasper Iwema is blij dat hij zich op kan gaan maken voor een derde seizoen in de 125cc-klasse. De coureur uit Hooghalen begint het seizoen in Qatar naar eigen zeggen echter wel met een achterstand. Hij heeft met de Aprilia maar twee dagen kunnen testen.

"Ik heb 400 tot 500 trainingskilometers te weinig gereden," zei Iwema. Hij tekende deze winter eerst een contract bij Arie Molenaar Racing, maar nadat de stekker uit het Nederlandse team werd getrokken kon hij terecht bij CBC Corse en Fontana Racing die er samen voor zorgden dat hij alsnog op de grid kwam te staan.

Toen de problemen bij Molenaar aan het licht kwamen bleef Iwema rustig. "Omdat mijn inbreng in orde was. Molenaar kwam geld te kort, niet ik. Het is bepaald niet gelopen zoals de bedoeling was. Twee weken voor de eerste officiële test kreeg ik te horen dat het team financiële problemen had. Daar reken je niet echt op. Ik vermoedde ook niets. Ja, ik zag wel dat sommige zaken niet geregeld werden of uitgesteld, maar had er geen idee van dat het zo slecht gesteld was met het team."

Iwema kon echter al snel weer bij een ander team terecht. "Ik kon eigenlijk heel makkelijk weer terecht bij de Italianen. Ik ging daar vorig jaar al met gemengde gevoelens weg, want ik had het daar goed naar mijn zin. Maar het commerciële plaatje bij Molenaar was te mooi. Ook mijn sponsors waren erg gecharmeerd van het idee om alles onder de Nederlandse vlag te brengen."

"Ik heb eigenlijk alles nog mooi voor elkaar gekregen, want ook de mensen die ik het liefst om me heen heb, zitten in mijn team. Bovendien heb ik de beschikking over de Aprilia waarmee Simone Corsi in 2009 tweede werd in het WK. Ik heb alleen erg weinig testkilometers kunnen maken," zei de coureur uit Hooghalen die vorig jaar enkele keren in de top tien eindigde.

Iwema had grotere ambities voor dit seizoen, maar door een gebrek aan kilometers heeft hij deze naar beneden bijgesteld. "Top vijf zit er niet in in de eerste seizoenshelft, dat is een illusie. Laat ik maar gewoon rustig beginnen en kijken hoe het gaat. Ik neem mijn ervaring van twee seizoenen mee, want ik ken nu alle circuits. Ik ben tevreden."