Kinderen krijgen les van jolig gamepersonage

Redactie

De platformgame LittleBigPlanet 2 wordt door Sony verheven tot lesmateriaal. Een speciaal te downloaden pakket biedt educatieve levels voor de game. Dat schrijft het Britse gamevakblad MCV. Docenten hebben spelwerelden gemaakt waarin kinderen iets kunnen leren over bijvoorbeeld natuurkunde of biologie.

"We hopen dat de ontwikkelaars van Media Molecule het pakket in mei afgerond hebben", laat een woordvoerder van Sony weten. "Dat zou precies op tijd zijn voor de zomerse bijlessen." Naar verwachting zijn de LittleBigPlanet 2-levels bedoeld voor leerlingen in de hogere klassen van de basisschool.

LittleBigPlanet 2 werd begin januari op de markt gebracht. In de game speelt Sackboy, een schattig knuffeltje dat de speler zelf kan aankleden, de hoofdrol. Een centraal onderdeel van de game is de mogelijkheid zelf spelletjes binnen verschillende genres te maken. Deze creaties kunnen gedeeld worden via internet.

Sony probeert al langer om zijn gameproducten breder in de markt te zetten. Onder de naam ConnectEd, een contaminatie van de woorden connectie en educatie, wil Sony zijn producten in het klaslokaal krijgen ten behoeve van educatie.

Het bedrijf biedt onder andere cursussen aan, aan docenten voor bijvoorbeeld de Playstation Move. De bewegingsbesturing voor de Playstation 3 zou geschikt zijn voor bijvoorbeeld natuurkundige berekeningen met bewegingen en afstanden. In het Verenigd Koninkrijk worden in enkele scholen PSP-spelcomputers gebruikt om bijvoorbeeld presentatiesheets te volgen.


(Foto: Novum)