Mourinho: "Ik ben deel van Champions League-historie"

Olga Kroeders

José Mourinho stelt in aanloop naar de wedstrijd tegen Olympique Lyon dat hij deel uitmaakt van de geschiedenis van de Champions League. Mourinho hoopt ook dit seizoen de Champions League te winnen. Eerder won hij de kampioenenstrijd met FC Porto en vorig jaar met Internazionale.

"Je moet de Champions League gewonnen hebben voordat je onderdeel uitmaakt van de historie", zegt de trainer volgens Voetbal International. "Ik heb de Cup met de grote oren al twee keer gewonnen en maak onderhand deel uit van de geschiedenis van de Champions League. Als het aan mij ligt blijft het hier niet bij en win ik hem voor de derde keer, maar er is nog een lange weg te gaan", vervolgt hij.

Vanavond speelt Real Madrid de return tegen Olympique Lyon. De heenwedstrijd in Frankrijk eindigde in 1-1. "Ik weet precies wat ik wil en heb al een tactisch plan opgesteld. Het enige dat telt is het resultaat. We moeten zorgen dat we een ronde verder komen. Het maakt mij niet uit hoe dat gebeurt. Het wordt een open duel, maar we hebben wel een klein voordeel. Het is zaak dat we optimaal van de uitgoal profiteren."