Bony: "Vitesse speelt later tegen Real Madrid"

Niels (DerMeister)

Wilfried Bony is vastberaden om er bij Vitesse alles uit te halen wat erin zit. Hij ziet zichzelf in de toekomst met de Arnhemmers wel tegen Real Madrid spelen.

Wilfried Bony kwam deze winter voor 3,5 miljoen euro over van Sparta Praag naar Vitesse. Hij vertelt in gesprek met De Pers welke aanbiedingen er nog meer voor hem waren. "Sunderland, Hoffenheim, Stade Rennes, Bursaspor. En ik dacht ook Galatasaray." Dat het vervolgens de club uit Arnhem werd, kan hij wel verklaren. "Zij boden Sparta Praag het meeste hè. Dus nu ga ik er hier alles uit halen wat erin zit."

Hij kan de situatie bij Vitesse niet vergelijken met Sparta Praag, een club die in de Europa League speelt. "En soms zelfs een voorronde van de Champions League. Maar toen Vitesse zijn plannen voor de toekomst had uitgelegd, heb ik me aan hen verbonden. In de toekomst kan ik hier alsnog tegen Real Madrid en Manchester United spelen. Dat is het doel en daar geloof ik in."

Bony doelt op de plannen van Jordania, die Vitesse over drie jaar als landskampioen wil zien. De ambities van Bony zijn nog heviger. "Waarom kunnen we niet volgend seizoen al meedoen om het kampioenschap? Ik vecht altijd om de beste te worden", zegt hij. Die motivatie heeft hij altijd gehad.

Toen hij zijn vader vertelde dat hij voetballer wilde worden, kreeg hij een boze reactie. "Hij betaalde veel geld voor mijn school. Iedereen wil voetballer worden, maar dat is zó moeilijk. Het merendeel slaagt niet. M’n moeder zei dat ik ervoor moest gaan. Dat heb ik gedaan. Ik heb keihard gewerkt. En inmiddels is mijn vader ook blij."