Pokémon nog altijd goudmijn voor Nintendo

Redactie

Wereldwijd hebben meer dan zeven miljoen gamers de nieuwste editie uit de Pokémon-serie gekocht. Naar schatting heeft Nintendo grofweg 30 miljoen euro opgehaald met de verkoop van Pokémon Black en Pokémon White. In Japan zijn sinds september 5,1 miljoen spellen verkocht. Zowel in Europa als in de Verenigde Staten zijn de spellen een miljoen keer verkocht. Dat heeft Nintendo bekendgemaakt.

Volgens marktanalyse-website Vgchartz zijn de twee Nintendo DS-games wereldwijd de bestverkochte spellen van de afgelopen week. Ook in Nederland nemen Pokémon Black en Pokémon White de eerste twee plaatsen van de verkoop top tien in.

De Pokémon-serie kende in 1996 zijn doorbraak op de Nintendo Gameboy. Na de release van de eerste game verscheen er al snel een animatieserie en merchandising. In vijftien jaar tijd zijn meer dertig spellen rond de te verzamelen beestjes op de markt gebracht. Gamegigant Nintendo heeft in totaal meer dan 200 miljoen spellen binnen de serie verkocht.

Pokémon Black en Pokémon White worden door Nintendo bestempeld als de nieuwe, vijfde generatie Pokémon-spellen. Met de komst van de Nintendo 3DS zouden de twee games de laatste uit de serie kunnen zijn die voor de Nintendo DS geproduceerd zijn.