Verhoeven komt nooit bij McDonald's

Sjors (Sj0rSz)

Jeroen Verhoeven staat momenteel in het doel van Ajax, omdat Maarten Stekelenburg afgelopen week een gebroken duim opliep. Daarnaast is tweede keus Kenneth Vermeer nog niet wedstrijdfit. Daardoor staat de voormalig keeper van FC Volendam onder de lat.

Verhoeven weet dat hij niet de meest slanke keeper van de Eredivisie is. Toch probeert hij de vooroordelen enigszins in de kiem te smoren. "Tegen vooroordelen vechten heeft geen zin," aldus de sluitpost, die het afgelopen weekend flink moest ontgelden. "Er wordt een beeld gecreëerd alsof ik rechtstreeks van de training naar McDonald’s rijd. Maar ik kan je verzekeren: ik kom daar nóóit. Is ook niet mogelijk trouwens met alle 'social media'."

De derde keeper van Ajax staat traint zeven keer per week, geeft daarbij alles en let ook op zijn voeding. "Ik verzorg mijn lichaam goed, heb alleen mijn hand gebroken, omdat ik zo nodig over een poortje moest springen, struikelde en op mijn arm viel, maar ben verder nooit één dag geblesseerd geweest."

Ajax zou Verhoeven aanvankelijk ook zeven kilo af willen laten vallen. Dit schoot de Naardenaar echter in het verkeerde keelgat. "Als ik zou weten hoe ik gewicht moest verliezen, zou ik heel slank zijn. Er is zelfs één diëtiste geweest die zei dat ik juist meer moest eten. Bij FC Volendam liep ik voor de trainingen drie kwartier rondom het veld en had ik na afloop in de sportschool een personal trainer. Ik doe er alles aan om af te vallen, train extra, maar het werkt gewoon niet."

Toch realiseert Verhoeven zich ook dat hij altijd in verband zal worden gebracht met zijn omvang. "Ik zal altijd commentaar op mijn lichaam krijgen," aldus de doelman, die morgenavond met Ajax tegen Spartak Moskou speelt. "Ik doe er alles aan om het positieve uit mijn 'zwakke punt' te halen. Als Piet Schrijvers uitkwam, ging ook iedereen aan de kant."