Voetballer bedreigd door eigen club

Niels (DerMeister)

Een Montenegrijnse voetballer is in Rusland bedreigd en gedwongen een ontbinding van zijn contract te ondertekenen. Dat schrijft Nikola Nikezic in een brief aan FIFA-voorzitter Sepp Blatter. Technisch directeur Sergei Doronchenko van Kuban Krasnodar, de betrokken club, doet de beschuldiging af als 'pure idioterie'.

De 29-jarige Nikezic stelt in zijn brief, die ook werd gepubliceerd op de website van de bond van Russische voetballers en coaches, dat hij op het kantoor van Kuban door twee man werd bedreigd met een pistool. "Toen ik zei dat mijn contract nog een jaar doorliep, kreeg ik een harde klap tegen mijn lever."

Nikezic werd twintig minuten in elkaar geslagen en tekende vervolgens de ontbinding uit angst voor zijn leven. Voordat zijn belagers hem achterlieten waarschuwden ze hem 'dat er veel Russen in Montenegro wonen die jou of iemand uit je familie altijd kunnen vinden'.

Doronchenko noemt de beschuldigingen van Nikezic op de Russische voetbalwebsite Championat.ru 'wilde fantasieën' en kondigde aan de spits voor de rechter te slepen. "Het is duidelijk dat deze voetballer en zijn kennissen geld willen zien van Kuban. We zijn geschokt door deze berichten."

Kuban werd vorig seizoen kampioen op het tweede Russische niveau en debuteert dit jaar in de Russische Premier League. De club is eigendom van Alexander Tkachyov, die ook gouverneur van de regio Krasnodar is. Tkachyov is een politieke vriend van de Russische premier Vladimir Poetin.