Todt wil GP van Australië behouden

Peterselieman

FIA-president Jean Todt wil dat de Formule 1-wereld zich inspant om de Grand Prix van Australië op de kalender te houden. De race is al jaren verliesgevend en de overheid zegt het zich niet langer te kunnen veroorloven om in tijden van bezuinigingen zoveel geld aan het evenment te kunnen besteden.

De voorstanders van de race menen echter dat de kosten wel meevallen als deze afgezet worden tegen de baten. De race zorgt namelijk voor een economische impuls in Melbourne. Todt behoort tot de voorstanders. "Het is belangrijk voor de Formule 1 om een wedstrijd in Australië te hebben, want het is één van de grootste landen ter wereld."

"De mensen in Australië leveren samen met de organisatie van de race bovendien al jaren fantastisch werk. Ze hebben van deze race één van de beste Grands Prix op de kalender weten te maken. Toen ik hier afgelopen maandag aankwam, werd ik er ook weer aan herinnerd hoe geweldig Melbourne voor de Formule 1 is geweest en hoe aardig de mensen hier zijn," zei de FIA-president.

Toch sluit Todt zijn ogen niet voor de argumenten van de tegenstanders. "Het is evident dat de race veel geld kost en dat de Formule 1 qua overheidsuitgaven geen prioriteit mag hebben boven bijvoorbeeld de verkeersveiligheid. Wat dat betreft is een Grand Prix dan ook geen absolute noodzaak voor Australië zelf, want de Formule 1 is maar een sport."