'Britse verdachte zedenzaak Amsterdam overleden'

Redactie

In de Amsterdamse zedenzaak is een tweede verdachte overleden. Het gaat om een nog onbekende Britse verdachte die onlangs is gestorven aan een hartaanval. Dat meldt de lokale zender AT5 op basis van bronnen rond het onderzoek. Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie zegt geen mededelingen over de kwestie te kunnen doen.

De man zat in Engeland vast voor een zedendelict, maar werd op borgtocht vrijgelaten. Hoewel hij het land niet uit mocht, zou hij op uitnodiging van hoofdverdachte Robert Mikelsons toch naar Nederland zijn gereisd. Daar zou hij samen met Mikelsons een van diens oppaskinderen hebben misbruikt. De recherche kwam de Brit op het spoor nadat beelden van hem op Mikelons' computer waren gevonden.

Eerder pleegde een andere medeverdachte in de zedenzaak zelfmoord. Het ging om een 50-jarige Brabander, die twee weken had vastgezetten nadat hij via de computer van Mikelsons was opgespoord. De man werd verdacht van poging tot ontucht. Ook hij zou in het netwerk van Mikelsons, die inmiddels 83 gevallen van misbruik heeft bekend, hebben gezeten. Donderdag verschijnt Mikelsons voor het eerst voor de rechter.