Glock: "Virgin ligt achter op planning"

Peterselieman

Volgens coureur Timo Glock ligt zijn team Marussia Virgin Racing iets achter op de planning in de Formule 1. Het team wilde dit seizoen doordringen tot Q2 in de kwalificatie en zo nu en dan voor de punten gaan, maar die doelen zijn volgens de Duitser nog iets te hoog gegrepen nu.

"Op dit moment zal op basis van de testresultaten het pakken van punten in de eerste races lastig worden," zei Glock tegen Reuters. "Ik denk dat we moeten wachten tot Turkije waar we met een grote update komen, terwijl iedereen daar ook updates meebrengt."

Virgin wilde dit jaar bij het middenveld aansluiten, maar de teams die zich daarin bevinden hebben de lat voor dit seizoen een stuk hoger weten te leggen. "Als ik naar de tests kijk dan liggen we nog steeds achter op het middenveld en zal het halen van Q2 lastig worden. Toro Rosso heeft deze winter veel snelheid gevonden en lijkt er sterk, net als Sauber. Dat waren teams waarvan ik dacht dat we ze wat in konden halen, maar ze hebben grote stappen gezet, terwijl wij dat nog moeten doen. Het lijkt er op dat we iets achter op schema liggen."