Nederlandse voetballers in het buitenland - Week 11

Niels (DerMeister)

Ook dit jaar geeft FOK!sport weer verslag over de gebeurtenissen van onze voetballende landgenoten bij de minder bekende voetbalclubs en -competities. Door middel van een wekelijks verslag, dat elke dinsdagavond op de site zal verschijnen, houdt FOK!sport jullie op de hoogte over onze landgenoten in het buitenland.


Patrick Zwaanswijk
heeft met zijn ploeg Central Coast Mariners net naast het Australisch landskampioenschap gegrepen. In een enorm spannende finale verloor de ploeg na strafschoppen van Brisbane Roar. In de reguliere speeltijd werden geen doelpunten gescoord, maar in de verlenging ging bij beide ploegen alle remmen los. Central Coast Mariners pakte een 0-2 voorsprong, maar deze werd door Brisbane Roar in de tweede helft van de verlenging ongedaan gemaakt. In de afsluitende strafschoppenserie was Brisbane net iets beter. Zwaanswijk speelde de gehele wedstrijd mee.



sv Zulte Waregem verloor afgelopen weekend met 1-2 thuis van Sint-Truiden. Jeremy Bokila kwam bij de verliezende ploeg als invaller op het veld. Zulte bezet de elfde plaats en heeft 32 punten uit 29 wedstrijden.

 


In de 2. Bundesliga won Energie Cottbus, met Jules Reimerink in de basis, met 2-0 thuis van VfL Osnabrück. Energie steeg door de overwinning een plek en staat nu zesde en heeft 45 punten uit 26 wedstrijden. FC Augsburg speelde doelpuntloos gelijk bij Union Berlin. Paul Verhaegh en Gibril Sankoh speelde bij Augsburg de gehele wedstrijd mee. Bij Union startte Santi Kolk in de basis.

Hertha BSC blijft in de 2. Bundesliga aan kop. Maandagavond werd, met Maikel Aerts onder de lat,de uitwedstrijd tegen Greuther Fürth met 0-2 gewonnen. Hertha heeft 55 punten uit 26 wedstrijden, vier meer dan de nummer twee FC Augsburg.

 


Anorthosis Famagusta heeft het 'Nederlandse' onderonsje van AEK Larnaca in winst weten om te zetten. Door de overwinning nam de ploeg de derde plaats over van AEK Larnaca. Er kwamen in totaal zeven landgenoten in actie.

Bij de winnende ploeg vormden Jeffrey Leiwakabessy, Jurgen Colin en Civard Sprockel de verdediging. Leiwakabessy werd kort na rust gewisseld. Bij de bezoekers begonnen Kevin Hofland, Edwin Linssen, Gregoor van Dijk en Danny Schenkel allen in de basis. Hofland was kort voor tijd verantwoordelijk voor de 2-1. De verdediger scoorde uit een strafschop. Linssen pakte kort voor rust een gele kaart en zowel Schenkel als Van Dijk haalden het eind van de wedstrijd niet. Beide spelers werden in de tweede helft gewisseld.


Qäbälä heeft in de competitie van Azerbeidzjan de eerste wedstrijd in de Degradatiegroep gelijkgespeeld. Op bezoek bij MOIK werd het 1-1. Steve Olfers stond de gehele wedstrijd in de verdediging van Qäbälä. De ploeg staat op de eerste plaats van de Degradatiegroep. De voorsprong op nummer twee Muğan bedraagt twee punten.



Esbjerg fB blijft matig presteren in de Deense competitie. Ditmaal werd in eigen huis met 1-3 van Randers verloren. Tim Janssen begon in de spits bij Esbjerg, maar maakte de wedstrijd niet vol. Hij werd kort voor tijd gewisseld voor oud-SC Heerenveenspeler Arnór Smárason. Door de nederlaag blijft Esbjerg op de voorlaatste plaats staan. FC Kopenhagen heeft met 0-1 van hekkensluiter Aalborg BK weten te winnen. Bij de winnende ploeg stond Jos Hooiveld de gehele wedstrijd in de verdediging. Hooiveld neemt met zijn ploeg riant de koppositie in van de Deense competitie. De voorsprong op runner-up Brøndby IF bedraagt inmiddels maar liefst twintig punten.


In de Engelse Championship won Middlesbrough  midweeks met 2-1 van Derby County. Merouane Zemmama maakte vlak voor tijd de winnende treffer. Marvin Emnes kwam bij Middlesbrough als invaller op het veld. Met Dorus de Vries onder de lat speelde de nummer twee Swansea City met 1-1 gelijk thuis tegen Watford. Cedric van der Gun bleef bij Swansea op de bank.

Afgelopen weekend speelde Middlesbrough doelpuntloos gelijk bij Portsmouth. Marvin Emnes kwam als invaller op het veld. Middlesbrough bezet de 20e plaats en heeft 41 punten uit 36 duels. Swansea City, met Dorus de Vries in het doel verloor verrassend bij laagvlieger Derby County. Het werd 2-1. Swansea staat nog steeds tweede maar heeft nu tien punten achterstand op koploper Queens Park Rangers.


Austria Wien zakte in Oostenrijk naar de tweede plek door een 0-1 verlies thuis tegen Rapid Wien. Hamdi Salihi scoorde de enige treffer van de wedstrijd. Nacer Barazite begon bij Austria in de basis en werd een kwartier voor tijd gewisseld, terwijl Jan Vennegoor of Hesselink bij Rapid Wien de partij vanaf de reservebank bekeek. Austria verloor door de nederlaag de koppositie aan Sturm Graz. Rapid Wien steeg naar de vijfde plek.


Ook afgelopen weekend heeft AC Monza, waar Sander Westerveld de gehele wedstrijd het doel verdedigde, geen overwinning weten te boeken. In eigen huis werd met 3-3 gelijkgespeeld tegen nummer vier Salernitana. Stefano Seedorf verbleef de gehele partij op de reservebank. Monza blijft door de puntendeling voorlaatste staan in de Serie C1/A.


In de Spaanse Primera División heeft Real Mallorca de punten gedeeld met Levante. De wedstrijd eindigde in 1-1. Jonathan de Guzmán speelde de volledige wedstrijd mee in het shirt van Mallorca. De ploeg neemt na dit weekeinde de tiende plek in beslag. Een plaats daarboven bevindt zich nog altijd Real Sociedad. Zij leden afgelopen weekend in eigen huis een 0-2 nederlaag tegen hekkensluiter Málaga. Jeffrey Sarpong viel in de 66e minuut in, maar kon ook niet voor de doelpunten zorgen.


In Zwitserland ging de nummer vijf FC Sion afgelopen weekend met 2-0 onderuit bij de nummer twee FC Zürich. Michael Dingsdag speelde bij de verliezers, dat de wedstrijd met tien man eindigde na een rode kaart van Vilmos Vanczak, de gehele wedstrijd mee. Xamax Neuchâtel, met Sander Keller in de basis, verloor met 1-0 bij Thun. De enige treffer van de wedstrijd werd in de 66e minuut gemaakt door Nick Proschwitz.  Xamax staat in Zwitserland eennlaatste met 22 punten uit 24 wedstrijden.


In de Schotse competitie speelde Dundee United twee inhaalwedstrijden. Vorige week maandag werd met 3-1 gewonnen van Aberdeen. Timothy van der Meulen speelde bij Dundee de gehele wedstrijd mee. Een paar dagen later stond Van der Meulen wederom in de basis toen met 2-1 werd gewonnen van de nummer laatste Hamilton. Jon Daly maakte vlak voor tijd de winnende treffer. Bij Hamilton bleef Nigel Hasselbaink de gehele wedstrijd op de bank. Dundee staat inmiddels vijfde en heeft 40 punten uit 27 duels.


Levski Sofia heeft in eigen huis met 2-0 weten te winnen van Chernomorets Bourgas. De ploeg zag echter koploper Litex Lovech ook winnen en daardoor blijft het gat tussen Litex en nummer twee Levski acht punten. Dustley Mulder deed bij Levski de hele wedstrijd mee. Serginho Greene zat wegens een schorsing niet bij de selectie.

Discussieer hier verder over de Nederlandse voetballers in het buitenland!