VS: negatief reisadvies voor Bahrein

Redactie

Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een negatief reisadvies afgegeven voor Bahrein. Amerikaanse staatsburgers wordt op het hart gedrukt niet naar Bahrein te gaan 'vanwege het gevaar van de voortdurende onrust'.

Amerikanen die zich momenteel in Bahrein bevinden krijgen het dringende advies van het State Department om het land te verlaten. Gezinsleden van de staf van de Amerikaanse ambassade hebben toestemming gekregen om, als ze dat willen, te vertrekken.

De situatie in Bahrein is potentieel explosief. Er vinden al een maand lang demonstraties plaats tegen het regime van de koning van Bahrein. De Golf Samenwerkingsraad (GCC) heeft maandag troepen naar Bahrein gestuurd om te helpen de onrust in te dammen.

De grootste oppositiebewegingen in Bahrein hebben de inmenging van de buurlanden scherp veroordeeld en betiteld als een 'bezetting'. "We zien elke vorm van militaire actie binnen de grenzen van Bahrein als een bezetting en een samenzwering tegen het volk van Bahrein", aldus de oppositie in een verklaring.