Ferguson voelt de spanning voor duel met L'OM

Olga Kroeders

Manchester United moet vanavond op Old Trafford de kwartfinale van de Champions League zien te bereiken. Na een doelpuntloos gelijkspel tegen Olympique Marseille verwacht de manager een 'nerveus' duel.

"Europese wedstrijden brengen altijd veel nervositeit met zich mee. Maar om iets van spanning te hebben is nooit verkeerd bij grote wedstrijden als deze", zegt Ferguson op de website van de UEFA.

"We nemen het op tegen een ervaren en sterk Marseille, dat graag wil voetballen. We hebben ze bekeken tegen AS Monaco en Stade Rennes en toen hebben ze goede dingen laten zien. Ik verwacht dat we dat vanavond weer zullen zien. Marseille zal proberen om ons achterin te ontregelen. Maar in het moderne voetbal zijn er genoeg manieren voor een counter."

Ferguson weet niet goed wat hij moet verwachten van zijn collega Didier Deschamps, trainer van L'OM. "Het is mijn eerste keer tegen Didier dus ik weet niet genoeg om te bedenken hoe hij de wedstrijd benadert."

In de aanloop naar het duel met Marseille kreeg Ferguson positief nieuws. Nani is sneller hersteld van zijn blessure dan verwacht, en kan in actie komen.""De kans is groot dat Nani vanavond in actie komt. Zondag trainde hij al gewoon met de groep mee. Michael Carrick ook, wat goed nieuws is voor ons. Beiden zitten bij de selectie", aldus Ferguson.