Japan: Nog één Nederlander vermist

Redactie

Een 29-jarige Nederlandse van wie sinds de aardbeving in Japan niets meer was vernomen, is ongedeerd. Ze heeft zich maandag gemeld, liet het Ministerie van Buitenlandse Zaken dinsdagochtend vroeg weten. Van één Nederlander die ten tijde van de beving vermoedelijk in het rampgebied was, is nog niets vernomen.

Van twee andere landgenoten die nog niets van zich hebben laten horen, is bekend dat ze 'ergens' in Japan waren tijdens de ramp, aldus de zegsman. Het ministerie heeft volgens hem geen reden om aan te nemen dat ze in het gebied waren, maar kan dat ook niet helemaal uitsluiten.

Eerder op de dag meldde zich maandag een 36-jarige man per e-mail bij de Nederlandse ambassade in Tokio. Hij was sinds afgelopen vrijdag afgesneden geweest van communicatiemiddelen.

Buitenlandse Zaken en familieleden van de 36-jarige man en de 29-jarige vrouw maakten zich de afgelopen dagen zorgen over hun welzijn. Eerder dacht Buitenlandse Zaken dat de 29-jarige vrouw de laatste Nederlandse was die nog niet terecht was.