Manchester City treft United in halve finale FA Cup

Olga Kroeders

Manchester City heeft zich geplaatst voor de halve finale van de FA Cup. De Citizens wonnen in de kwartfinale in het eigen City of Manchester Stadium moeizaam met 1-0 van Reading FC. De ploeg van trainer Roberto Mancini treft medio april aartsrivaal Manchester United op Wembley in de halve eindstrijd van het oudste voetbaltoernooi ter wereld.

Manchester was de bovenliggende partij, maar tweededivisionist Reading hield de linies compact. Omdat de thuisploeg zo weinig ruimte kreeg was het moeilijk een gat te vinden in de hechte Reading-defensie. City-aanvoerder Carlos Tévez kreeg het hierdoor aan de stok met Nigel de Jong, nadat de Oranje-international niet snel genoeg had ingespeeld.

Ook na de rust had Manchester City het moeilijk, maar Micah Richards brak een kwartier voor tijd de ban. De verdediger kopte een hoekschop van David Silva, verreweg de gevaarlijkste man op het veld, snoeihard achter Reading-doelman Alex McCarthy. Ondanks een slotoffensief van Reading werd er niet meer gescoord.

West Ham United werd uit de FA Cup geknikkerd. De Londenaren verloren op bezoek bij Stoke City met 2-1. De thuisploeg nam direct het initiatief en kwam na twaalf minuten op voorsprong door een doelpunt van voormalig Chelsea-verdediger Robert Huth. Frédérique Piquionne maakte voor rust nog gelijk.

Stoke kwam ook na de thee sterk uit de startblokken. Matthew Etherington versierde een gemakkelijk gegeven strafschop, maar miste vervolgens vanaf elf meter. Danny Higginbotham zette na ruim een uur spelen de eindstand op het scorebord met een goed gemikte vrije trap.