Red Bull: "Weet niet waar we staan"

Peterselieman

Het wintertesten in de Formule 1 zit er weer op en de grote favoriet voor dit seizoen Red Bull Racing weet naar eigen zeggen niet waar het staat, ookal was de winterperiode beter dan ooit. Aan het eigen presteren kan het in ieder geval niet liggen, zo vindt teambaas Christian Horner.

"We weten echt niet waar we staan ten opzichte van de anderen," zo zei Horner tegen Autosport. "De brandstofhoeveelheden maken zo'n groot verschil dat het onmogelijk is om voorspellingen te doen. Ik kan alleen zeggen dat we het beste voorseizoen ooit gehad hebben wat betreft het aantal kilometers, het rijden bij de eerste test met een nieuwe auto en qua dingen die we wilden testen."

"We hebben ons beter voorbereid dan ooit, maar voor de wintertest worden geen punten uitgedeeld. Het is belangrijk, maar de eerste punten worden pas over twee weken in Melbourne uitgedeeld. Iedereen staat nu nog op nul. We hopen competitief te zijn in Melbourne. Ik weet zeker dat Ferrari sterk zal zijn en dat ook andere teams significante updates mee zullen brengen. Het zal pas in Q1, wanneer de brandstof er uit gaat, duidelijk zijn waar we staan."