'Nederlandse zwaargewond bij busongeluk Peru'

Redactie

Een 25-jarige Nederlandse vrouw is zwaargewond geraakt bij een verkeersongeluk in Peru, vlak bij de grens met Bolivia. Een Peruaanse gids kwam bij het ongeluk om het leven. Vijf andere buitenlandse toeristen raakten eveneens zwaargewond. Dat meldt de website van Radio Programas de Perú.

Op de weg van Copacabana naar Puno, in de buurt van het Titicacameer, botste het busje met de toeristen op een jeep die zonder licht reed. Het ongeluk gebeurde zaterdagochtend lokale tijd.

Ook de andere gewonden zijn twintigers. Ze komen uit Argentinië, Colombia, Israël en Australië. Alle gewonden zijn naar een nabijgelegen ziekenhuis gebracht. Het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken kon niet direct reageren.

Vorig jaar december kwamen vier Nederlanders om het leven bij een busongeluk in dezelfde regio. De situatie op Peruaanse wegen is onveilig. Tussen 2005 en 2009 vielen er ruim zeventienduizend verkeersdoden in het Zuid-Amerikaanse land. Peru stond hierdoor op de derde plaats in een lijst van de meeste verkeersdoden per land.