[FA Cup] Bolton Wanders na thriller in halve finale

Sjors (Sj0rSz)

Bolton Wanderers is de eerste ploeg, die zich voor de halve finale van de FA Cup heeft geschaard. De formatie van Owen Coyle was met 3-2 te sterk voor Birmingham City, dat pas in de blessuretijd voor The Trotters boog.

Beide ploegen schotelden de aanwezige toeschouwers een echte bekerwedstrijd voor, waarbij het duel voortdurend kantelde. Na 21 minuten zette voormalig Feyenoorder Johan Elmander de bezoekers op voorsprong. Nog voor de rust kwam Birmingham City via Cameron Jerome weer op gelijke hoogte.

In de tweede helft had Birmingham City een veldoverwicht, maar kwam in de 66e minuut op toch achterstand door een treffer van Kevin Davies. Hij verzilverde namelijk een strafschop. Tien minuten voor tijd zorgde Kevin Phillips er met een prachtige gelijkmaker voor dat het slot voor veel vuurwerk zou gaan zorgen. De thuisploeg rook blood en ging, gesteund door de aanwezige fans, op jacht naar de winnende goal.

Het beslissende doelpunt viel uiteindelijk aan de andere kant. Chung-Yong Lee kroonde zichzelf tot man van de wedstrijd door in blessuretijd de winnende treffer voor Bolton Wanderers te maken.