Ajax voorlopig zonder Stekelenburg

Olga Kroeders

Maarten Stekelenburg staat zo'n vier tot zes weken aan de kant. De doelman heeft op de training een gebroken duim opgelopen.

"Ik kreeg de bal verkeerd op mijn hand, precies bovenop mijn duim," aldus Stekelenburg op de website van Sport Promotion. "Dat deed even pijn, maar verder merkte ik er eigenlijk weinig van. Ik heb dus gewoon nog een half uur doorgetraind. Na de training begon ik wel last te krijgen. De duim werd dik, zo dik zelfs dat mijn keepershandschoen begon te knellen. Toen ben ik toch maar even naar de dokter gelopen."

Stekelenburg baalt logischerwijs van de breuk, omdat de komende wedstrijden met Ajax van cruciaal belang kunnen zijn. Ook wachten er nog twee EK-kwalificatieduels. "We spelen met Ajax belangrijke wedstrijden, en met het Nederlands elftal. Maar misschien dat ik er de laatste twee competitiewedstrijden weer bij kan zijn. En de bekerfinale mee kan maken. Daar richt ik me in ieder geval op," aldus de keeper.

Kenneth Vermeer, de tweede doelman van de Amsterdammers, heeft na een blessure aan de achillespees de training al hervat. Hij is echter nog niet wedstrijdfit en Stekelenburg zal daarom worden vervangen door Jeroen Verhoeven. Daarnaast is Ronald Graafland inmiddels aan de selectie van Ajax toegevoegd. Hij zal morgen ook op de bank zitten tijdens het competitieduel tegen Willem II.