'Boschker (40) bereikt akkoord met Twente'

donroyco

Sander Boschker lijkt er nog een jaar aan vast te plakken. Het Twentse clubicoon kan voor één jaar bijtekenen in Enschede. Trainer Michel Preud’homme gaf eerder aan graag door te willen met Boschker, die dit seizoen vooral op de bank moet plaatsnemen.

De Belg ziet echter een toegevoegde waarde in de routinier bij de begeleiding van onder meer jonge talenten in de spelersgroep van de Tukkers. Volgens TC/Tubantia heeft Twente inmiddels een akkoord bereikt met Boschker over een eenjarig contract. Het mogelijk langere verblijf van de 40-jarige doelman is nog niet bevestigd door zijn werkgever.

Boschker is bij Twente uitgegroeid tot een clubicoon na 546 competitiewedstrijden. In het seizoen 1989/1990 maakte Boschker zijn debuut voor Twente. Nadat hij in 2003 even overstapte naar Ajax, keerde hij het jaar erop weer terug naar Enschede. In de pikorde is Boschker tweede doelman achter de Bulgaar Nikolai Michailov. In het bekertoernooi is Boschker wel de eerste doelman. In mei speelt hij de bekerfinale tegen oude bekende Ajax.