Brood: "Ik ga niet nu naar VVV"

donroyco

RKC-trainer Ruud Brood doorbreekt het zwijgen: hij heeft met VVV-Venlo gepraat, maar gaat er nog niet naartoe. Donderdag werd nog gemeld dat VVV Venlo Brood wilde halen als nieuwe trainer. Brood is de beoogde opvolger van de ontslagen Jan van Dijk. Nu zit interim-trainer Wil Boesen nog op de bank bij de Limburgers.

"Ja, ik loop er niet mee te koop, maar ze hebben mij benaderd voordat ze bij Will Boessen uitkwamen. Het is vreemd dat het nieuws nu nog naar buiten komt, want nu lijkt het alsof ze me nog steeds willen halen, maar dat is niet zo", aldus Brood tegen RTL.

"We hebben met elkaar gesproken, dus de interesse was concreet. Maar ik heb er vanaf gezien. Ik ben met iets moois bezig bij RKC en dat wil ik afmaken. Daar wil ik me nu helemaal op concentreren. Dat ik na het seizoen naar Venlo ga, is pertinent niet waar. Het is jammer dat het nu nog naar buiten komt, want het is beter voor VVV als er daar rust is."

Brood staat met RKC Waalwijk op een solide tweede plaats in de Jupiler League op zeven punten achterstand van koploper FC Zwolle. De trainer kwam in 2008 naar RKC, promoveerde in 2009 naar de Eredivisie, maar degradeerde weer het seizoen erop. Het is goed mogelijk dat RKC en VVV elkaar tegenkomen in de playoffs om promotie en degradatie.