'Manchester United wil Duits toptalent'

donroyco

Sir Alex Ferguson wil een volledig nieuwe middenveld aantrekken in de zomer. Volgens Manchester Evening News past de 18-jarige Mario Götze perfect in het plan. Götze speelt voor de Duitse koploper Borussia Dortmund. Hij heeft alle Duitse jeugdelftallen doorlopen en maakte in november 2010 al zijn debuut voor de grote jongens van Die Mannschaft. Tegen Italië vorige maand speelde hij zijn tweede interland.

Manchester United en Ferguson in het bijzonder zijn op zoek naar vervangingen op het middenveld en Götze zou de perfecte vervanger zijn voor de twee keer zo oude Paul Scholes (36). Ferguson heeft meer dan 100 miljoen euro te besteden aan mogelijke transfers. Eerder liet Ferguson al weten de Engelse internationals Ashley Young en Jordan Henderson te willen overnemen.

Götze heeft nog een contract bij Dortmund voor tweeëneenhalf jaar, maar staat open voor grote Europese clubs. "Wie zou er niet van dromen om te spelen voor een club als Real Madrid, Barcelona of Manchester United? Ik heb echter nog een contract tot 2014."