Voorzitter Arsenal waarschuwt Wenger

Jeffrey

Peter Hill-Wood, voorzitter van Arsenal, is niet blij met de uitlatingen van zijn trainer Arsène Wenger over de UEFA. Komende donderdag behandelt de disciplinaire commissie van de UEFA de uitlatingen van Wenger en speler Samir Nasri in het Champions League-duel Barcelona - Arsenal van afgelopen dinsdag.

Wenger voelde zich daar zwaar benadeeld door scheidsrechter Massimo Busacca. Een moment liep de Franse oefentrainer zelfs het veld in om zijn ongenoegen te uiten.

Na de wedstrijd riep Wenger onder andere dat er bij de UEFA 'arrogante dictators' rondlopen. En zulke uitlatingen heeft Hill-Wood liever niet. "De emoties liepen hoog op. Dat is begrijpelijk, maar ik denk dat je weinig bereikt op deze manier. Dat kan veel beter op een rustige manier in een privé-situatie", aldus Hill-Wood tegen de Daily Star.

"Ze (de UEFA) zijn lastige mensen om mee om te gaan - ze luisteren niet naar je en dat hebben ze nooit gedaan. Misschien zullen ze dat ooit doen, maar ik ga er niet op wachten. Ik geloof niet echt in het bekritiseren van arbiters, omdat je er weinig mee bereikt. Managers zien dat anders. Niet alleen de onze, maar ook andere. Ik denk dat Arsène erg van streek is."