Gullit: "Het zal een moeilijke start worden"

André

Morgen begint de competitie in Rusland dan eindelijk. Ruud Gullit heeft er zin in met Terek Grozny, maar zegt dat het moeilijk zal worden.

Gullit begint meteen met twee lastige wedstrijden. Morgen een thuiswedstrijd tegen kampioen Zenit Sint Petersburg en volgende week ook thuis tegen Rubin Kazan. "Ik ben er niet bang voor, maar in die duels word je alles wijzer. Het zal een heel moeilijke start worden. Uiteraard. En iedereen zal er een oordeel over hebben. Dat mag. Maar ik ga toch mijn eigen gang. Deze uitdaging is hartstikke leuk en ik ben blij dat de Nederlanders die hier wonen zoiets begrijpen", vertelt Gullit in het Algemeen Dagblad.

Gullit is blij dat de competitie begint, omdat hij dan eindelijk ziet wat zijn ploeg kan. "We weten echt nog niet waar we staan. We hebben alleen nog maar getraind en oefenpartijtjes gespeeld. Je weet hoe ver je bent als je binnen een week tegen Zenit en Kazan, twee topploegen hier, hebt gespeeld."

De Nederlandse trainer voelt zich straks ook eindelijk verlost van het gepraat over de politieke spanningen in Tsjetsjenië. "Dan gaat het alleen nog om voetbal, daarom ben ik hier en daarom zie ik zoveel lachende mensen om me heen. Ze zijn blij met mij en met ons, het voetbal geeft hen meer hoop."