Advocaat heeft Bulykin niet nodig

Jeffrey

Ondanks zijn productieve seizoen bij ADO Den Haag hoeft Dimitri Bulyikin niet te rekenen op een uitnodiging voor de Russische nationale ploeg. Advocaat meldt tegen Sport-Express dat zijn selectie genoeg capabele aanvallers herbergt.

"Sorry hoor, maar als onze fans kennis van zaken hebben zullen ze zich realiseren dat we genoeg aanvallers als Bulykin hebben", doelt de Kleine Generaal op de aanwezigheid van spitsen als Pavel Progrebnyak, Roman Pavlyuchenko en Aleksandr Kerzhakov.

Advocaat heeft dus spitsen genoeg, maar weet ook wat zijn selectie ontbeert. "We hebben vleugelspelers als Aleksey Ionov nodig. We hebben behoefte aan dat type, zoals Bystrov (Vladimir)", aldus de Hagenaar. "Snel, scherp en goed in de ruimte. Ik volg hem al een tijdje en hij heeft nu ook meer rust. Tegen FC Twente liet hij zien ook rustig te blijven. Daarom heb ik hem gebeld."

Rusland gaat aan de leiding in poule B met negen punten. De overige teams die in die groep strijden om kwalificatie voor het EK 2012 zijn Armenië, Ierland, Slowakije, Macedonië en Andorra. Zaterdag 26 maart staat de wedstrijd tegen nummer twee Armenië op het programma.