Homo gemolesteerd met fietsslot

bennootje

Een man op een bromfiets is donderdagmiddag in de buurt de Nieuwe Meer in Amsterdam ernstig mishandeld. De mishandeling bij een homo-ontmoetingsplaats werd voorafgegaan door een scheldpartij van de dader. Het slachtoffer moest voor behandeling naar een ziekenhuis en moet geopereerd worden.

Het incident vond plaats op de Riekerweg. Het slachtoffer reed op een bromfiets langs een man op een kinderbakfiets. De bestuurder van de bakfiets deed een aantal homo-onvriendelijke uitlatingen. Toen het slachtoffer korte tijd later zijn bromfiets parkeerde, ontstond een vechtpartij, waarbij hij meerdere klappen met een zwaar fietsslot kreeg.

De politie is op zoek naar de dader, een donkerharige man van ongeveer 35 jaar. Ook roept ze getuigen op zich te melden. Een fietsster en meerdere automobilisten zouden hebben gezien wat er is gebeurd.

De mishandeling is de volgende in een reeks incidenten waarbij homoseksuelen in Amsterdam het slachtoffer worden van geweld. Vorige week kondigde minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten (VVD) aan dat nog voor de zomer de strafeis bij geweld tegen homo's wordt verhoogd.