Van Gaal neemt sabbatical

Sjors (Sj0rSz)

Louis van Gaal neemt aan het einde van dit seizoen afscheid bij Bayern München en neemt vervolgens een jaar rust. Dit heeft de oefenmeester van de ploeg uit de Bundesliga vandaag tijdens een persconferentie laten weten.

Van Gaal en Die Rekordmeister gaan, ondanks het doorlopende contract, aan het einde van het seizoen uit elkaar. "Ik ben daar treurig over," aldus de trainer. "Maar misschien is het voor de club beter dat ik vertrek. Ik wil in ieder geval trots afscheid nemen. Daarom is het belangrijk dat we van Hamburger SV winnen."

Van Gaal werd voorafgaand aan het seizoen 2009/2010 aangesteld als trainer van Bayern München. Daarmee werd hij de opvolger van Jurgen Klinsmann, die zijn congé had gekregen. In zijn eerste jaar bij de Duitse topclub werd hij landskampioen en werd de Duitse beker gepakt. Daarnaast slaagde de oefenmeester er ook in om de finale van de Champions League te bereiken. Uitenindelijk verloren de Duitsers van Internazionale.

Dit seizoen gaat het minder goed met Bayern München, aangezien de formatie op dit moment op de vijfde plaats staat. De achterstand op koploper Borussia Dortmund, dat overigens een grote voorsprong op de andere achtervolgers heeft, bedraagt maar liefst negentien punten. Voor aanvang van het nieuwe seizoen legde de formatie van Van Gaal nog wel beslag op de Duitse Super Cup. Schalke 04 werd met 2-0 verslagen.